Så väljer du bästa tandkrämen för dig

Kvinna med ett fint leende

Att välja tandkräm kan vara svårt. Alla har vi olika behov och förväntningar på en tandkräm. Vissa vill ha ett vitare leende, medan andra vill ha en fräschare andedräkt och ett bättre skydd mot karies. Vilken är den bästa tandkrämen för dig? Här kommer Jordans 5 bästa tips för att hjälpa dig välja rätt tandkräm!

1. Bästa tandkrämen innehåller alltid fluor

När du börjar ditt sökande efter rätt tandkräm är fluor det första du bör titta efter på innehållsförteckningen. Tänderna behöver den lilla mängden fluor som finns i tandkräm för att både bygga upp och skydda emaljen.

2. Ett bra skydd mot karies

Plack är den vanligaste orsaken till karies och tandlossning. Med rätt tandkräm kan du bli av med den. Om du upplever karies som ett stort problem, välj en tandkräm som hjälper till att skydda mot karies. Dessutom är Xylitol och fluor effektiva ingredienser som stärker tänderna och ger bättre remineralisering av emaljen.

3. Vilka andra fördelar vill du ha från en tandkräm?

Nästa steg när du ska välja den bästa tandkrämen för dig är att fundera på vilka ytterligare fördelar du vill ha. Vill du kanske ha vitare tänder eller en fräschare andedräkt? Det finns tandkrämer med ingredienser som fokuserar på olika fördelar.

4. Tandkräm + tandtråd = fräsch andedräkt

Dålig andedräkt är ett vanligt problem, men upplevs ofta som pinsamt. Bra munhygien är den bästa lösningen. För en fräsch andedräkt, välj en tandkräm som aktivt motverkar bakterierna som orsakar dålig andedräkt. Och glöm inte att komplettera med tandtråd för bästa effekt!

5. Tänk skonsamt när du vill ha vitare tänder

Ett problem med många whiteningtandkrämer är att de är grovkorniga. Tandkrämen ska ta bort missfärgningar, men tyvärr kan den abrasiva effekten även slita på emaljen. Om du funderar på att använda tandkräm med whitening-effekt, se till att välja en tandkräm som inte skadar emaljen så att du slipper tandslitage. Den bästa tandkrämen för vitare tänder ska vara skonsam!

Vilken tandkräm är bäst för dig? Jordan har nyligen släppt tandvårdsserien Jordan Stay Fresh. Den är skräddarsydd och tandkrämerna innehåller ingredienserna som skyddar dina tänder och ger en fräsch andedräkt. I serien ingår 3 tandkrämer som alla har olika fokusområden: Caries Defense, Fresh Breath och White Smile. Här kan du läsa mer om varje tandkräm i serien.