Jordan Green Clean bäst i test av hållbara tandborstar

Jordan Green Clean tandborstar i 4 olika färger

Jordan Green Clean tandborste har utsetts till bäst i test bland hållbara tandborstar. Testet utfördes av den danska tidningen ’’Politiken’’, där man jämförde funktionalitet och hållbarhet bland tandborstar. Testet visade att Jordan Green Clean var den tandborsten som lyckades bäst med att kombinera hållbarhet och effektivitet. Tandborsten har ett bra grepp och ett borsthuvud som når alla områden i munnen, även de mest svåråtkomliga.

Jordan Green Clean

Vi på Jordan är stolta över att ha utvecklat vår grönaste tandborste någonsin – Green Clean! Det är viktigt för oss att kunna erbjuda en tandborste som både har en god funktionalitet samtidigt som den är hållbar. Därför uppskattar vi att ’’Politiken’’ betonar just dessa punkter som anledningen till varför Jordan Green Clean utsågs som en tydlig vinnare i deras stora test av hållbara tandborstar.

Green Clean tandborste bäst i test

Jordan Green Clean-tandborsten skiljde sig från de andra tandborstarna i testet. Dessa hade ett handtag gjort i bambu. Handtaget på Green Clean är tillverkat av 100% återvunnen plast och borststråna är 100% biobaserade. Tandborsten kommer dessutom i en förpackning tillverkad i 100% återvunnen kartong.

Testpanelen var positiva till att Jordans tandborste består av plast snarare än bambu. Detta både ur ett hygien- och hållbarhetsperspektiv. Man menar att tandborstar som är tillverkade av återvunnen plast har en mindre miljöpåverkan än de tillverkade av bambu.

’’Även om testvinnaren är gjord av plast kan du köpa den med ett gott samvete’’, säger professor Henrik Wenzel från University of South Denmark, som har forskat om produktlivscykeln och hållbarhet i över 30 år.

Här kan du ta del av hela testet av hållbara tandborstar 

Här kan du hitta alla produkter från Jordan Green Clean-serien