Från Jordans kontor i Norge där BBC dokumentär om hållbara produkter spelades in

Det är inte varje dag man får ett besök av ett TV-team från BBC StoryWorks. Det var dock precis det som hände oss på Jordan. Ett filmteam kom till Jordans huvudkontor på Skøyen i Oslo för att intervjua eldsjälarna bakom Jordan Green Clean – ett passionerat team som verkligen brinner för hållbarhet!

Bakgrunden till besöket var att BBC StoryWorks ville göra en serie minidokumentärer om hållbarhet. De letade efter ett nordiskt varumärke som de kunde lyfta fram i serien.

Minidokumentären lanserades i samband med Cosmetics Europas årliga konferens i Bryssel den 10 juni. Dokumentären kommer också att visas på BBC.com och alla BBC: s onlinekanaler. Du kan även se filmen om Jordan Green Clean här:

HÅLLBARHET OCH FUNKTION

Temat i dokumentären är hållbarhet och vikten av att en produkt levererar både när det gäller design och funktion. BBC ville också veta mer om hur man tog fram Jordan Green Clean-tandkrämen.

– När vi fick idén om att ta fram en mer hållbar tandkräm gick vi först till konsumenterna. En undersökning visade att det fanns ett intresse av en mer naturlig tandkräm. Men det viktigaste för oss var att vi inte skulle kompromissa med varken effekten eller smaken på tandkräm, säger Ingvild Øiesvold Brataas, Innovationschef Tandkräm.

BBC TAR ER BAKOM KULISSERNA

“Essentials for Daily Life” är en dokumentärserie som ger en inblick i hur det ser ut bakom kulisserna hos innovativa företag inom kosmetik- och personal carebranschen. Dokumentären undersöker vad branschen gör för att förbättra människors liv, stödja planeten och förbättra produkter. Serien togs fram av BBC StoryWorks och Cosmetics Europe, en branschorganisation för kosmetika.

Vill du se fler avsnitt av ’’Essentials för Daily Life’’? Här hittar du hela projektet.

Jordan Green Clean

Jordan Green Clean är en serie med hållbara produkter för tand- och munvård. Produkterna är tillverkade i hållbara material som återvunnen plast, och är skonsamma mot din mun och vår planet. Serien består av tandborstar för vuxna, tandborstar för barn, tandkräm, tandtråd och tandpetare. Hitta en produkt här.

Relaterade artiklar

Jordan green clean tandborstar i ett glass

Jordan Green Clean bäst i test av hållbara tandborstar

Jordan Green Clean tandborste har utsetts till bäst i test bland hållbara tandborstar. Testet utfördes av den danska tidningen ’’Politiken’’, där man jämförde funktionalitet och…

Läs mer
Jordan Green Clean tandborstar mot en ljus bakgrund

Miljövänlig tandborste - Jordan Green Clean

Jordan Green Clean är utformad med både dig och miljön i åtanke och gör det möjligt för dig att ta hand om dina tänder med…

Läs mer