Jordan Green Clean tandborstar mot en ljus bakgrund

HÅLLBARHET UTAN ATT KOMPROMISSA

Med sin moderna design, sitt ergonomiska handtag och kvalitetsborst, kombinerar Jordan Green Clean perfekt funktionalitet och hållbara material. I designprocessen har ingenting lämnats åt slumpen, och alla material är noga utvalda med miljön i åtanke.

Faktum är att 90% av den totala produkten (inklusive förpackning) är gjord av återvunnet material vilket minimerar resursanvändningen och ger material nytt liv. Tandborsthandtaget är till exempel tillverkat av återvunnen plast som härrör från matbehållare och förpackningen är tillverkad av återvunna pappersfibrer från pappersbaserade produkter.

Resterande 10% består huvudsakligen av borsten, som är 100% biobaserade, och förpackningsetiketten, som är tillverkad av FSC-certifierat papper från hållbart förvaltade skogar.

SKANDINAVISK DESIGN MED FOKUS PÅ HÅLLBARHET

Designern Andreas Engesvik har fokuserat på att skapa en design som är lika snygg som hållbar och skapat en produkt som passar perfekt in i den skandinaviska designen. ”Jag måste erkänna att jag är riktigt stolt över slutresultatet”, säger Andreas och fortsätter: ”Den här tandborsten representerar det absolut bästa av båda världarna: Den är mycket estetisk och funktionell samtidigt som den är miljövänlig.” Därför behöver du inte kompromissa på varken hållbarhet, funktionalitet eller estetik.

Green Clean finns med både soft och medium borst och i fyra olika färger – vilket gör den till en fin detalj i ditt badrum. Läs mer om Jordan Green Clean eller vårt övriga sortiment här.

 

VAR FINNS GREEN CLEAN?

Du hittar Green Clean på ICA, Coop, Hemköp, Citygross samt utvalda apotek.

Relaterade artiklar

Från Jordans kontor i Norge där BBC dokumentär om hållbara produkter spelades in

BBC-Dokumentär om Jordan Green Clean

I juni 2020 släppte BBC Storyworks och Cosmetics Europe en dokumentärserie om kosmetiktillverkare som jobbar för att göra produkterna vi använder i vår vardag mer…

Läs mer
Jordan green clean tandborstar i ett glass

Jordan Green Clean bäst i test av hållbara tandborstar

Jordan Green Clean tandborste har utsetts till bäst i test bland hållbara tandborstar. Testet utfördes av den danska tidningen ’’Politiken’’, där man jämförde funktionalitet och…

Läs mer